perjantai 28. syyskuuta 2007

Europan korttelin rakennustyöt käyntiin

Satakunnan Radio uutisoi, että rakennustyöt ns. Europan korttelissa ovat alkamassa ensi viikolla purkutöillä. Tällöin alueelta saa häädön mm. Satakunnan Elävän kuvan keskus, joka on muuttamassa nyt Katariinankadulle.

Europan korttelin asuin- ja liikerakennukset sekä parkkihalli toteutetaan Europan 7 arkkitehtikilpailun voittajatyön pohjalta. Kilpailu järjestettiin vuonna 2003 ja sen voittajiksi päätyivät kolmen espanjalaisen ja yhden chileläisen nuoren arkkitehdin muodostama ryhmä. Kilpailun tavoitteena oli monipuolistaa kaupunkikuvaa korkealaatuisilla rakennuksilla ja tehdä eteläpuiston seudusta nykyistä urbaanimpi alue.

Korttelin rakentamisen tieltä väistyvien puutalojen kohtalo herätti laajaa keskustelua vuoden 2004 aikana. Tuolloin Porin kaupunki katsoi kuitenkin aiheelliseksi antaa taloille purkulupa, jotta keskustan yleisilmeestä muodostuisi nykyistä yhtenäisempi. Purkutyöt on tarkoitus saattaa päätökseen marraskuun loppuun mennessä.


Kuva: Porin kaupunki, korttelin toteutus tulee olemaan ehdotettua tiiviimpi

4 kommenttia:

JE kirjoitti...

Se ei sitten puolestaan herättänyt pienintäkään keskustelua, että kaupunginhallitus käveli voittaneen arkkitehtisuunnitelman yli muuttaessaan kaavaa jotta se sallisi kuusikerroksisen rakennuksen.

Alkuperäinen Europa-korttelin piti luoda hieman avaruutta ja näkymää etelään päin keskustan tällä alueella.

Kari kirjoitti...

Jep, arkkitehtikilpailun voittanut ehdotus ei tule toteutumaan sellaisenaan, sillä rakennusoikeutta ollaan lisätty tuntuvasti. Sääli sinänsä, mutta muutoksetkin on tehty yhteistyössä kilpailun voittajien kanssa.

Itse odotan jokatapauksessa mielenkiinnolla uuden korttelialueen valmistumista. Ei siitä ihan huono voi tulla, jos rakennuksista löytyy poikkeavaa muotokieltä. :)

je kirjoitti...

Niinpä niin, kolme tai kuusi, eipä sillä kai sitten niin väliä. Eipä välitä KH eikä kuntalaiset. Tuskin edes Myanmarin juntta.

Kari kirjoitti...

Toki kolmekerroksinen talo on inhimillisempi, mutta toisaalta tuossa kaavassa panostetaan myös viherrakentamiseen, joka luo "lämpimämpää" tunnelmaa. Välittääköhän Myanmarin juntta siitä? :)