torstai 6. maaliskuuta 2008

Blogistin perusongelmia

Blogit ovat hankala media niin seuraajille kuin tekijöillekin. Kun kirjoittajan elämän täyttää kiireet, blogi jää vähemmälle huomiolle. Tällöin lukijamäärät romahtavat ja lukijat saattavat löytää jotain muuta luettavaa. Näin on käynyt Pori450:lle.

Helmikuu oli blogin suhteen hiljainen, mutta taustalla pyöri kysely siitä mitä lukijat blogilta haluaisivat. Suurta suosiota kysely ei saanut, mutta vastaukset olivat sen suuntaisia kuin oletinkin. Toinen vastaajista toivoi enemmän analyyttisia editoriaaleja ja toinen kirjoituksia kaupunkikulttuurista.

Perustaessani tätä blogia, tarkoitukseni oli keskittyä nimenomaan kaupunkikulttuuriin, sillä blogistina minun on vaikea kilpailla kaupallisten medioiden kanssa uutisissa ja osin myös analyyttisissä kirjoituksissakin. Törmäsin kuitenkin käytännön ongelmaan, joka on se, että asun tällä hetkellä Espoossa. Aion kuitenkin jatkossa kirjoittaa Porin kaupunkikulttuurista mahdollisuuksien mukaan. Analyyttisia editoriaaleja aion kirjoittaa tästäkin eteenpäin ja ehkä jopa lisätä niiden määrää. Määräävänä tekijänä on aika. Kiitos molemille lukijoille vastauksesta - ehkä jatkossa vastaavat kyselyt houkuttelevat enemmän vastaajia.

Lähitulevaisuuden päätavoitteinani on kirjoittaa Porin syntymäpäivistä ja julkaista kuvia esim. Juhana Herttuan patsaan julkistamisesta sekä remontoidusta ja restauroidusta kaupungitalosta. Arvostelen piakkoin myös "Kyl asia o tälläi" -kirjan. :)

Ei kommentteja: